“Здрава и в добра форма 34-годишна жена от австралийския град Аделаида се

...
“Здрава и в добра форма 34-годишна жена от австралийския град Аделаида се
Коментари Харесай

3 месеца Софи пренебрегва случващото се със стомаха й, а накрая…

“Здрава и в добра форма ” 34-годишна жена от австралийския град Аделаида се радваше на живота си, до момента в който през юни 2022 г. светът й не се обърна с главата надолу,  откакто й бе поставена опустошителна диагноза, пише 7 News.

Преди повече от шест месеца Софи Едуардс забелязала, че стомахът й не е ОК, само че го отдала на неприятно храносмилане и нетърпимост към храната. Колкото повече време минавало обаче, толкоз по-трудно й ставало – почнала да страда от мощна болежка в долната част на гърба и ректума, от непрекъсната диария,  спряла да яде и да пие.

Три месеца след появяването на признаците, когато вече не можела да става от леглото, майка й я завела на доктор. Специалистът я убедил, че има синдром на раздразнените вътрешности и откакто й предписал медикаменти, я изпратил у дома. Майка й обаче настояла за обширен обзор.

Резултатите от проучванията посочили, че в изпражненията на Софи има следи от кръв. След спомагателни прегледи Едуардс схванала, че има рак на червата в трети етап.

Първоначално младата жена изпаднала в потрес, само че по-късно бързо се “примирила със ориста си ”. 

“Когато чуете фразата “Имате рак ”, автоматизирано си мислите, че ще умрете. Нямах визия какво ще се случи. Просто бях изцяло вцепенена и мигновено се сетих за сина си и фамилията. Бях в цялостен потрес – по какъв начин може да имам рак? Как се случи това? ”, споделя тя.

Австралийката претърпяла голям брой интервенции и 25 курса лъчева и химиотерапия.

“Сега започнах деветия цикъл химиотерапия. Последният ми курс е плануван за 26 декември ”, споделя тя.

Едуардс споделя, че й е било по-лесно да се подложи на лекуването, в сравнение с да каже на 7-годишния си наследник Джаксън какво й се случва.

“Най-сърцераздирателният миг беше да видя сина си да седи в скута на сестра ми, заобиколен от лекари след интервенцията ми, и да го чуя да пита: “Мама ще почине ли? ” ”, спомня си тя.

Едуардс не крие диагнозата от момчето и му разрешава да задава въпроси, с цел да разбере по какъв начин заболяването е повлияла на живота им. 

Софи споделя още, че сега приема всеки ден подобен, какъвто е, любува на всеки един претърпян миг и не се разстройва, в случай че от време на време се усеща зле.

“Тялото ми в действителност претърпя ужасно доста, затова възможността да стана от леглото заран е добра причина да се усещам добре.

Ракът е вихрушка от страсти и задачите на лекуването се трансформират всекидневно. Оставам оптимист, че по това време идната година ще бъда свободна от рака ”, споделя младата жена. 

Австралийката поучава всички, които усетят, че с тялото им се случва нещо неправилно, незабавно да отидат на доктор. 

“Доверете се на инстинкта си. Ако въобще се чувствате различно и това не е вашето “нормално ” положение, отидете на доктор. Ако не сте удовлетворени от отговора, който той ви дава, отидете да получите второ и трето мнение.

Телата ни дават признаци, когато нещо не е наред – доверете се на инстинкта си, безусловно и метафорично, и продължете. Това може да спаси живота ви ”, споделя в умозаключение тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР